X Tallinna disainifestival DISAINIÖÖ 17.—20.09.2015

Tuleviku disain? Disaini tulevik

Näituseprojekt “Elu ruum”

Avamine:
R 18.09
kl 18:00
Näitus
Sissepääs: Tasuta


Avatud:
L 19.09 kl 12-20
P 20.09 kl 12-20
E-P 21–27/09 kl 12-18
@ Arhitektuurigalerii

Elukeskkonna vaieldamatuks osaks on erinevad materiaalsed vahendid, mis kokkuvõttes loodud sedasama keskkonda täiustama. Ja paljud lahendused ka täidavad neile seatud ootuseid. Ent miks on üks „asi“ teisest parem? Millele tasub tähelepanu pöörata, kui soetatakse uusi tooteid? Milliseid nüansse kätkeb endas Eesti disain?



“Elu ruum”
Eesti disaini näitus
Disaini- ja Arhitektuurigalerii, Pärnu mnt 6, Tallinn
18. 09 – 30.09, 2015
Avamine 18.09 kl 18.00
Pilet: tasuta

Näitus on avatud
Disainiöö ajal, 18.-20. septembril kl 12 – 20.00
22.-30. septembril kl 12 – 18.00

Näituse „Elu ruum“ väljapanek on ühelt poolt kui stilistika kodule - valik igapäevaseid kvaliteetseid tooteid meie eluruumi, mis valmistatud Eesti disainerite poolt; teisalt kui ettepanekute kogum koostööpartneritele, klientidele või miks mitte kolleegidele, millega siinsed disainerid on võimelised tegelema. Samas formeerub näitus õpperuumiks, kus arutleda erinevatel disainialastel teemadel ja analüüsida esemeid otse nende kõrval justkui eluruumis, kuhu need mõeldud ongi. „Disain“ pole eraldiseisev nähtus. „Disain“ on otsekui vahend, viis, protsess, parema lahenduse ja keskkonna loomine. Saab eristada, kas tegu on hea ja toimiva disainiga või mitte. Mis teeb „disainist“ hea disaini?

Näitusel teevad kaasa paljud tunnustatud disainerid ja ettevõtted.

Avatud on ka Urban Cafe käsitöökohvi-kohvik ning vaakumbaar, kust saab peamiselt molekulaargastronoomias tuntud sous-vide tehnikas vaakumisse pakendatuna nii kõhutäidet kui rüübet.

VAAKUMBAAR
Enne leiutist, mida tänapäeval tunneme kui külmkapp, olid inimesed palju leidlikumad oma toiduainete säilitamisel. Kasutusel olid erinevad meetodid nagu toidu dehüdreerimine, fermenteerimine, soolamine, suitsetamine ja marineerimine.
1940ndatel kasutusele võetud vaakumpakendamine on uusim säilitusmeetod. Eemaldades toidust täielikult hapniku loome keskkonna, kus bakteritel on võimatu ellu jääda.
Vaakumpakendamise meetodil marineerub koti sisu koheselt. Tulemuseks on ideaalse tekstuuriga toit, mis on säilitanud kõik oma mahlad.
Vaakumbaar on koht, kus saab olla julge ja mänguline. Valida on lõputue maitsekombinasioonide vahel, tuleb vaid kujutlusvõimele võimalus anda.

Näituse idee ja produtsent: Piret Mägi, piret.magi.design@gmail.com
Näituse kujundaja: Mae Kivilo
Erilised tänud: Merike Rehepapp, Monika Järg , Sille-Kadri Simer ja The Brand Manual.

Rohkem Eesti disaini meie eluruumi! Anna oma osalemisest teada - SIIN

Facebooki üritus